Hizmet Galerisi Hizmet Galerisi
Evden eve nakliyat çok sık yaptığımız işlerden biri değildir. Ama gündemimize geldiğinde stres düzeyimizi zıplatmaktadır. Birçok belirsizlik ile karşı karşıya olmak bizi endişeye sürüklüyor. Bu stresimizin bize zarar vermemesi için yeni eve taşınmadan önce dikkatli bir planlama yapılması bizi ferahlatacaktır. Yeni eve taşınmadan önce yapılması gerekenler konusunda size yardımcı olması için aşağıdaki dokümanı hazırladık. Kullanırsanız taşınmanızın stresini azaltacağı gibi beklenmedik durumlarla karşılaşma ihtimalinizi de kat be kat azaltacaktır.

İki Hafta Önce

Sizi yeni evinize taşıyacak olan evden eve nakliyat firmalarından teklif almaya başlayın. Şehir içi taşınmalarda doğru firmayı yanlışların arasında ayıklayıp çıkarmak için bir hafta yeterli olabilir. Ancak şehirlerarası ev taşımalarında iki hafta öncesinden işe başlamak daha yerinde olacaktır. Şehirlerarası taşınmalarda sizi bekleyen en önemli risk nakliyecinin sizin eşyalarınızı başka nakliyeciye komisyon karşılığı devretmesidir. Bu riski almayın. Neden mi? Çünkü yeni gelen firma birçok bilgiden yoksun ve tüm sorunlarda ilk firmayı suçlayıp sıyrılacak, sorumluluk almayacaktır.

Mutlaka nakliyeciniz ile bir Evden Eve Nakliyat Sözleşmesi yapın, (artık anlaştığınız şartları sms, e-posta whatsapp ile yazılı hale getirin diyoruz bu sözleşmeden daha etkili) sözleşmeye imza atan kişinin yetkili olup olmadığını kontrol edin. Size firmayım diye gelen nakliyecilerin çoğu aslında anladığımız manada limited ya da anonim şirket değildirler. Dolayısıyla onlardan imza sirküleri talep etmek anlamsız olabilir. En azından imza atan kişinin kamyon sahibi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Sözleşmemize kamyon plakasını yazmayı da ihmal etmiyoruz.

Bir Hafta Önce

Yeni evinizin yerleşim planını yapın, böylece yeni eve ulaştığınızda hangi eşya nereye konulacak şeklinde bir karmaşa yaşanmasını önlemiş olursunuz. Yeni evin yerleşim planının mümkün olduğunca detaylı olmasına özen gösterin. Yerleşim planı temelde hangi eşyanın hangi odaya gideceğini ve gardrop, yatak gibi ağır eşyaların oda içindeki konumlarını tanımlamaktadır.

Elektrik, su, doğalgaz, internet, telefon vb. aboneliklerinizi iptal ettirin ya da yeni adresinize yönlendirin. Yeni adresinize taşınmadan önce elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet gibi abonelik başvurularınızı yapın ki yeni eve vardığınızda susuz elektriksiz, doğalgazsız ve telefonsuz kalmayasınız. Size gazete, dergi, kredi kartı ekstresi vb. posta yollayan kurumları arayıp adres değişikliğinizi yaptırın.

Şehirlerarası taşınıyor ve kendi aracınızla yola çıkacaksanız. Mutlaka aracınızın bakımlı olduğuna dikkat edin. Bu amaçla servisi ziyaret etmenizde fayda vardır.

Çok özel eşyanızı kendiniz paketleyebilirsiniz. Şunu unutmayın. Nakliyeciler sizin paketlediğiniz eşyalara gelebilecek zararlardan sorumluluk kabul etmiyorlar. O nedenle eşya paketlenmesinin olabildiğince nakliyecilere bırakılması daha doğru bir tercih olacaktır. Paketlerin üzerine içinde ne olduğunun yazılması, alt ve üst yönlerinin işaretlenmesi faydalı olur. Değilse koliler tersyüz edildiğinde eşyalar zarar görebilir. Kolilerinizin çok ağır olmamasına özen göstermelisiniz. Nede olsa insan taşıyacak.

Bir Eşya Listesi hazırlayın. Liste hazırlamak size zor geliyorsa hazırlanmışı var onu kullanın. Sadece eşya isimlerinin yanına adetleri yazmanız gerekir. Sonra Eşya Listenizi yazdırıp Evden eve Nakliyat Sözleşmenizin ekine koyabilirsiniz.

Evden eve nakliyat gününüz yaklaştıkça gıda alışverişlerinizi günlük yapmaya özen gösterin. Taşınacağınız gün dolabınızda yiyecek kalmayacak şekilde bir plan yapmalısınız.

Evinizin sigortası varsa bunu iptal etmek veya yeni eve transfer ettirmek için sigorta acenteniz ile görüşün. Taşınırken Evden Eve Nakliyat Sigortası yapacaksanız onu da sorup öğrenin.

Yeni evinizin temizlenmesi ile ilgili bir organizasyon yapmanız gerekebilir. Bunun için ilgili kişileri ayarlayın. Yeni evde tamir bakım, boya gibi yapılacak iş varsa taşınma olmadan halletmek iyi olacaktır.

Sizin için çok önemli olduğunu düşündüğünüz elektronik, klima ve beyaz eşyalarınızın sökülüp güvenli bir şekilde paketlenmesi, gittiği yerde tekrar monte edilmesi için ilgili markanın servisinden destek almak için randevu ayarlayın. Çoğu zaman nakliyeciler bu tür cihazların sökülüp takılması konusunda tecrübeli olsalar da tecrübesiz olanlara denk gelmek riski de her zaman mevcuttur.

İki Gün Kala

Taşınma günü küçük çocuklarınızın ayakaltında dolaşmamaları ve sizin enerjinizi azaltmaması için tedbir alın. Çocukların taşınma işlemleri sırasında bir yakınınız ya da komşunuzda kalmaları için tedbir alın.

Şehirlerarası evden eve nakliyatınız söz konusu ise birkaç günlük ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde bavul hazırlayın.
Evinizde değerli eşyalar ve ziynet gibi varlıklar bulunuyorsa onları ya güvenli bir yere aktarın ya da yerleştirin.

Buzdolabınız ve varsa derin dondurucunuzun fişini çekin ve buzlarının çözülmesini sağlayın. Buzlar çözüldükten sonra dolabı temizleyin. Uzun yolan gidecekseniz dolabın içinin küflenmemesi için pamuklu ya da kâğıt havlu yerleştirin.

Evinizde ağır eşyalar taşınırken yol üzerindeki pervaz ve köşelere çarpma ihtimalini düşünerek bazı tedbirler alabilirsiniz. Bu pervaz ve köşeleri koruyucu geçici bazı plastik malzemelerle kaplayarak çarpma olsa dahi hasar oluşmasını engelleme imkânımız olabilir.

Taşınma Günü

Taşınma günü ilk iş olarak çocukları güvenli bir kişiye emanet etmekle işe başlayın.
Evden eve nakliyat firması gelmeden önce evraklarınızın hazır olduğunu kontrol edin. Evden eve nakliyat sözleşmesi ve Eşya Listenizi elinizin altında hazır bulundurun.

Eşyalarınızın içinde yanıcı madde bulunmadığını kontrol edin. Bu anlamda kullandığımız sıvı mutfak yağı da yanıcı madde olarak değerlendirilmelidir.

Siz paketlemeye yardımcı olmak yerine nakliye personelinin yönlendirilmesinde rol alırsanız daha faydalı olursunuz. Eşyaların düzgün paketlendiğinden ve kolilerin üzerlerine düzgün işaretler ve hatırlatmaların yazıldığından emin olun. Yeni evinizde ilk açılacak ve kullanılacak eşyalarınızın yer aldığı kolileri işaretleyin ve birlikte yükleyin.

Mobilyalarınızın düzgün demonte edildiğini ve bağlantı vidaları ve diğer gereçlerinin özenle paketlendiğini denetleyin.

Gelen kamyonun kasasının temiz ve eşya taşınmak için tasarlanmış olduğuna bakın. Eşyalarınızın kamyona düzgün yerleştirildiğine görün, bazen bazı eşyalar kamyona dışardan bağlanıyor. Yol boyunca o eşyalara sinecek toz onları kullanmamızı imkânsız hale getirebilir.

Kamyon şoförünün telefon numarasını almayı ihmal etmeyin. Kendi telefonunuzu da ona verin. Kamyon şoförünün yeni evinizin yolunu bildiğini kontrol edin.

Yeni Eve Ulaştığınızda

Nakliyecinden daha hızlı hareket etmeli ondan önce yeni evde hazır olmalısınız. Nakliyeci gelmeden ortalığın derli toplu olmasına ve koruyucu önlemlerin alındığına bakın.

Eşyalarınızın yerleşim planınıza uygun konumlandırıldıklarını görün, montaj aşamasını özenle takip edin eksik montaj işlemleri nakliyeciler gittikten sonra sizin için baş ağrısı olabilmektedir.

Eşya Listeniz elinizde olsun eşyalar eve geldikçe listeden işaretleme yapın ve her eşyanın geldiğinin mutabakatını yapın.
Bütün taşınma ve montaj işleri bitmeden ücret ödemeyin. Bazen bazı montaj ve yerleştirme işleri ertesi güne ötelenmek istenebilir. Bu durumda ücreti ertesi gün ödeyeceğinizi söyleyin. Ücreti ödeyip gönderirseniz onları bir daha göremeyebilirsiniz.

Aldığınız hizmetten yeterince memnun kaldıysanız. Ufak bir bahşiş ödemeniz kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.